Spelregels - categorie

                                                                                              

2019-2020
Spelregels en Spelregelswijzigingen. 
 
Dankzij duidelijke regels wordt het spelletje ineens een stuk sportiever en dus leuker.
Paar regels in het kort:

 • Strafschoppenserie

Als er een strafschoppenserie aan te pas moet komen om een beslissing te brengen, gaat het vanaf dit seizoen weer om-en-om. Team A begint, team B neemt daarna een strafschop, daarna weer Team A, enzovoort. De ABBA-procedure, die vorig seizoen werd gebruikt, bestaat niet meer.

 • Plek van wisselen

Als een speler gewisseld wordt, kan de scheidsrechter bepalen dat dit bij de dichtstbijzijnde doel- of zijlijn moet gebeuren. De scheidsrechter kan dit bijvoorbeeld beslissen om tijdrekken te voorkomen, of in het geval van een blessure.

 • Doeltrap

Een doeltrap, of een vrije trap in de eigen zestien meter, hoeft niet meer eerst uit het strafschopgebied voordat een medespeler de bal mag aanraken. De bal is in het spel vanaf het moment dat deze is getrapt en duidelijk beweegt. Alleen de opbouwende partij mag de bal direct in de zestien meter aanraken.

 • Scheidsrechterbal

Bij een scheidsrechterbal mag er voortaan maar één speler in de buurt staan van de scheidsrechter, als hij de bal laat vallen. Dit moet een speler zijn van het team dat de bal als laatste heeft aangeraakt. De rest van de spelers moet op minimaal vier meter afstand staan. Als er een scheidsrechtersbal in het strafschopgebied is, is deze altijd voor de keeper.

 • Kaarten voor teamofficials

Een scheidsrechter kan ook een gele of rode kaart geven aan teamofficials. Teamofficials zijn alle stafleden die langs het veld zitten, zoals de coach, verzorger of teammanager. Afgelopen seizoen is hier al mee geëxperimenteerd in het betaald voetbal, vanaf komend seizoen geldt het ook voor het amateurvoetbal.

 • Muurtje

Als de verdedigende partij bij een vrije trap een muurtje neerzet van drie of meer spelers, moeten alle aanvallers minimaal één meter afstand houden van dit muurtje. Als de aanvallers zich hier niet aan houden, volgt er een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij.

Regels betreft de scheidsrechters en zamen werking van de teams:
Met het groeien van onze vereniging wordt het steeds moeilijker om alle wedstrijden van een scheidsrechter te kunnen voorzien.
Scheidsrechterskorps van Be Fair waarin aantal mensen die zich vrijwillig opgegeven hebben om  een wedstrijd te willen fluiten lopen laatste seizoenen helaas achteruit.
Om die reden is door het bestuur besloten dat alle spelers uit  Senioren groep  en JO19, JO17  en VR1 en  M019 en M017 verplicht zijn om af en toe een wedstrijd te fluiten.
Het gaat dan om wedstrijden in een ‘jongere’ leeftijdsklasse dan waarin de betrokken speler speelt.
Dit komt voort uit de gedachte dat een vereniging alleen kan bestaan, als de leden hun bijdrage leveren aan het functioneren van de vereniging (‘De vereniging dat ben je zelf !’).

Hoe werkt het (de grote lijnen)

 • Door een grotere groep aan te wijzen blijft het aantal keren dat je moet fluiten tot een paar keer per jaar beperkt.
 • Aan alle teamleiders/coördinatoren van Senioren en J019 en J017 en  J015 dan VR1, M019 en M017 en M015 klasse worden gevraagd om spelers te leveren.
 • De scheidsrechters coördinator (Joke Bakker) plaatst ook nog een apart bericht via de nieuwsbrief per wedstrijddag is vermeld wie er moeten fluiten.
 • Kun je niet, zorg dan zelf voor een vervanger en geef dat uiterlijk op de Woensdag voor de wedstrijd door aan de scheidsrechters coördinator (Joke Bakker).
 • Doordat deze jongere leeftijdscategorieën hierdoor beter van scheidsrechters voorzien zullen zijn, komen er na verloop van tijd andere scheidsrechters beschikbaar die in de JO19, JO17 en JO15 kunnen worden ingezet.
 • Teams die scheidsrechters leveren zullen als beloning voorrang krijgen in toewijzing/aanstelling van de scheidsrechters uit het scheidsrechterskorps van Be Fair
 • Spelers uit bovengenoemde leeftijdscategorieën die zich reeds vrijwillig bij scheidsrechterskorps aangemeld hebben en af en toe wedstrijden fluiten krijgen vrijstelling voor deze verplichting

 

De SRC heeft een poule van eigen scheidsrechters die ook in een team spelen. Het is niet de bedoeling dat deze scheidsrechters namens één  speler van de genoemde  teams waar bij een speler staat opgesteld te wisselen met een scheidsrechter van de scheidsrechters korps. Het mag gewoon niet. Hier wordt geen uitzondering gemaakt.
Daar lossen we namelijk ons tekort aan scheidsrechters niet mee op. Het is uitdrukkelijk de bedoeling nog niet fluitende spelers in te zetten als aanvulling op de al bestaande groep scheidsrechters.


Regels per leeftijd:
Alle spelregels voor het veldvoetbal, aanvullingen en wijzigen tref je onderstaand aan:

Wedstrijdvorm 8 tegen 8
Wedstrijdvorm 6 tegen 6

Spelregelbewijs    WWW.voetbalmasterz.nl

Dispensatie 2019-2020
Gedragscode voor ouder
G
edragscode voor spelers
Kleedkamerprotocol

J06
Infographic 2 tegen 2

J07
Infographic 4 tegen 4
Infographic ouder
Infographic rol trainer/ coach

J08,J09en J010,
Infographic 6 tegen 6
Infographic rol ouder
Infographic rol trainer/Coach
Infographic veldverdeling
Infographic sportiviteit
Spelregelboekje pupillenvoetbal

Teams die geen scheidsrechters krijgen is: J08,J09,J10 
De leiders regel het zelf of een vader.


J011 en J012
Infographic veldverdelingen, Infographic rol trainer / coach,
Infographic rol ouderInfografphic sportiviteitSpelregelboek pupillenvoetbal
J011 en J012 /  M011 en M012:
wordt door pupillen scheidsrechters gefloten.

J013 t/m J019 en M013 t/m M019 
wordt door pupillen scheisrechters of verenigingsscheidsrechters gefloten of  door spelers van Senioren en VR1 gefloten

J017-t/m J019 en M017 t/m Vr1
wordt de spelers van het team ook ingezet op thuis wedstrijden te fluiten.

Senioren krijgen aller tijden en senioren scheidsrechter of verenigingsscheidsrechter of KNVB
Bij geen scheidsrechters moet een speler van het team fluiten.

Spelregels veldvoetbal 2019-2020Spelregelswijziging 2019-2020

Ovetredingen binnen en buiten het spelDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!