Evenementen

Invoering verplicht fluiten van wedstrijden

 
Het toenemende tekort aan scheidsrechters heeft ertoe geleid dat we vanaf het begin van het huidige seizoen teams aanwijzen om thuiswedstrijden te fluiten.
Het betreft Dames 1, Senioren 4 t/m 11,  J015, JO17 ,J019-en M015, M017 ,MO19.  Deze 23 teams zullen regelmatig van de Scheidsrechterscommissie (SRC) de opdracht krijgen een wedstrijd te fluiten.
De SRC wijst een wedstrijd toe aan een team. Het wordt volledig aan de teams overgelaten om te bepalen wie namens het team de wedstrijd fluit.
De SRC (Joke) communiceert via de Whatsapp groep “A/F coordinatoren” met de leiders of aanvoerders van de betreffende teams.
Wekelijks zal Joke op woensdagavond via deze groep de teamtoewijzingen meedelen.
Het kan gebeuren dat er daarna alsnog een scheidsrechter gevonden wordt of dat de wedstrijd vervalt; in dat geval wordt binnen de groepsapp gemeld dat de toewijzing vervalt.
 
De SRC heeft een poule van eigen scheidsrechters die altijd als eerste ingezet wordt op wedstrijden. Het is niet de bedoeling dat deze scheidsrechters namens één van de genoemde teams wedstrijden fluiten.  Speler die scheidsrechters zijn in een team worden uitgesloten om te fluiten names het team .
Als men dat doet dan heb jullie geen speler geleverd en krijgen jullie bij de eerste wedstrijd geen schreidrsechter en dan mogen jullie zelf iemand opstellen om jullie wedstrijd te fluiten uit jullie eigen team.

Daar lossen we namelijk ons tekort aan scheidsrechters niet mee op. Het is uitdrukkelijk de bedoeling nog niet fluitende spelers in te zetten als aanvulling op de al bestaande groep scheidsrechters.
 
Bij de toewijzing van wedstrijden aan scheidrechters zal de SRC de volgende principes hanteren:
  • alle teams zullen over het gehele seizoen genomen ongeveer even vaak aan de beurt zijn
  • jeugdteams en Dames 1 zullen geen senioren wedstrijden aangewezen krijgen
  • op een zaterdag waarop een team thuis speelt kan het team aangewezen worden om een wedstrijd te fluiten die niet gelijktijdig met de eigen wedstrijd gespeeld wordt
  • nood breekt wet: wanneer het niet lukt volgens de ideale weg, kan een team de opdracht krijgen de eigen wedstrijd te fluiten of in geval van een eigen uitwedstrijd toch een thuiswedstrijd te fluiten (mits dit qua speeltijden mogelijk is)
 
We zijn ons ervan bewust dat dit wellicht voor een aantal spelers een onaangename verrassing is, maar het water staat ons aan de lippen.
We hebben nou eenmaal op iedere wedstrijd een scheidsrechter nodig.
Mocht je één van deze wedstrijden kunnen en willen fluiten dan graag zo spoedig mogelijk contact opnemen met Joke.

Mocht je ingedeeld staan als scheidsrechter, maar een wedstrijd toch niet kunnen fluiten, dan moet je je voor woensdag 16:00 hebben afgemeld. Doe jij dat op donderdag dan moet je zelf voor vervanging zorgen een speler uit je eigen team en vergeet niet het ook  door te geven aan Joke of  wie de wedstrijd voor je fluit, zodat zij het nog in Sportlink kunnen zetten!! Dit geldt ook voor alle die eenmalig fluiten.
 
Daarnaast maakt vele handen licht werk! Van de genoemde 14 teams spelen er gemiddeld 7 thuis.
Potentieel heeft de SRC dus iedere zaterdag 5 extra scheidsrechters.
Onze indruk is dat we met 5 extra scheidsrechters per zaterdag ons probleem gaan tacklen.
 
En bedenk dit: als je in een seizoen 11 thuiswedstrijden hebt is je team miscchien 11 keer aan de beurt om te fluiten.
Binnen ieder team zal dus niet eens iedere speler aan de beurt hoeven te komen.

Sept 2021-2022

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!