Spelregelpagina
Dankzij duidelijke regels wordt het spelletje ineens een stuk sportiever – en dus leuker.

De spelregels in het internationale veldvoetbal worden sinds de oprichting van de FIFA in 1904 gecontroleerd en opgesteld door de International Football Association Board (IFAB). Twee keer per jaar komt een FIFA-afvaardiging bijeen met vertegenwoordigers van de voetbalbonden van Engeland, Schotland, Noord-Ierland en Wales. De IFAB beslist over eventuele vernieuwingen en aanpassingen van de Laws of the Game.

Paar regels in het kort:

 1. Strafschoppenserie
  Als er een strafschoppenserie aan te pas moet komen om een beslissing te brengen, gaat het vanaf dit seizoen weer om-en-om. Team A begint, team B neemt daarna een strafschop, daarna weer Team A, enzovoort. De ABBA-procedure, die vorig seizoen werd gebruikt, bestaat niet meer.
 2. Plek van wisselen
  Als een speler gewisseld wordt, kan de scheidsrechter bepalen dat dit bij de dichtstbijzijnde doel- of zijlijn moet gebeuren. De scheidsrechter kan dit bijvoorbeeld beslissen om tijdrekken te voorkomen, of in het geval van een blessure.
 3. Doeltrap
  Een doeltrap, of een vrije trap in de eigen zestien meter, hoeft niet meer eerst uit het strafschopgebied voordat een medespeler de bal mag aanraken. De bal is in het spel vanaf het moment dat deze is getrapt en duidelijk beweegt. Alleen de opbouwende partij mag de bal direct in de zestien meter aanraken.
 4. Scheidsrechterbal
  Bij een scheidsrechterbal mag er voortaan maar één speler in de buurt staan van de scheidsrechter, als hij de bal laat vallen. Dit moet een speler zijn van het team dat de bal als laatste heeft aangeraakt. De rest van de spelers moet op minimaal vier meter afstand staan. Als er een scheidsrechtersbal in het strafschopgebied is, is deze altijd voor de keeper.
 5. Kaarten voor teamofficials
  Een scheidsrechter kan ook een gele of rode kaart geven aan teamofficials. Teamofficials zijn alle stafleden die langs het veld zitten, zoals de coach, verzorger of teammanager. Afgelopen seizoen is hier al mee geëxperimenteerd in het betaald voetbal, vanaf komend seizoen geldt het ook voor het amateurvoetbal.
 6. Muurtje
  Als de verdedigende partij bij een vrije trap een muurtje neerzet van drie of meer spelers, moeten alle aanvallers minimaal één meter afstand houden van dit muurtje. Als de aanvallers zich hier niet aan houden, volgt er een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij.

 • Stappenplan van scheidsrechters opstellen:
 • De KNVB plaats op de bondswedstrijden  waar er een knvb scheidsrechter op moet staan een scheidsrechter. 
 • De scheidsrechtercöordinator plaats bij de bondwedstrijden verenigingsscheidsrechter waar nodig is.
 • Senioren tot en met J012 en Vrouwe tot en met M012 krijgen scheidsrechters.
 • J07 tot en met J011 Regel zelf een begelijder,  J011 kan een scheidsrechter krijgen als daar een mogelijken aanwezig is.
 • Eerst wordt de bondwedstrijden gevuld met scheidsrechters tot alles is gevuld.
 • Is het niet gevuld dan worden er spelers van de seniorenteam aangesteld om de plekken te vullen.
 • Is dat niet mogelijk wordt er door het team een ouder aangesteld.
 • Team verplichting valt buiten de vrijwilligerswerk.
 • Oefenwedstrijden wordt door de Teams zelf geregeld.
 • De bondwedstrijden gaan voor de oefenwedstrijden dus de scheidsrechters gaan eerst de bondwedstrijden vullen en als de mogelijkheid is dan komt de oefenwedstrijden aan de beurt.
 • Verenigingscheidsrechter behoren tot een pool en die komen niet in aanmerking tot fluiten voor een team de moeten leveren.
 • Reserven shirts behoren tot de club, de shirts mag niet het terrein verlaaten! ook niet voor uitwedstrijden.
 • Reserven shirts zijn voor bondwedstrijden en niet voor oefenwedstrijden daar gebruiken jullie de hesjes voor.
 • Als je een tas leend compleet terug inleveren.

Regels voor Invoering verplicht fluiten van wedstrijden

augustus 2021-2022
De competities op het veld  starten weer in augustus en september.

Met het groeien van onze vereniging wordt het steeds moeilijker om alle wedstrijden van een scheidsrechter te kunnen voorzien.
Scheidsrechterskorps van Be Fair waarin aantal mensen die zich vrijwillig opgegeven hebben om  een wedstrijd te willen fluiten lopen laatste seizoenen helaas achteruit.
Om die reden is door het bestuur besloten dat alle spelers uit  Senioren groep 3 t/m 11  en JO19, JO17 ,J015 en VR1 en  M019,M017, M015 verplicht zijn om af en toe een wedstrijd te fluiten.
Het gaat dan om wedstrijden in een ‘jongere’ leeftijdsklasse dan waarin de betrokken speler speelt.
Dit komt voort uit de gedachte dat een vereniging alleen kan bestaan, als de leden hun bijdrage leveren aan het functioneren van de vereniging (‘De vereniging dat ben je zelf !’).
Degenen die fluiten krijgen 3 punten voor het fluiten en iedere speler uit het team wordt geacht om te fluiten in het seizoen want het valt buiten de vrijwilligers verplichting van Be Fair.

Hoe werkt het (de grote lijnen)
Door een grotere groep aan te wijzen blijft het aantal keren dat je moet fluiten tot een  keer per jaar beperkt.
Aan alle teamleiders/coördinatoren van Senioren en J019 en J017 en J015 dan VR1, M019 en M017 en M015 klasse worden gevraagd om spelers te leveren.
De scheidsrechters coördinator (Joke Bakker) plaatst ook nog een apart bericht via de nieuwsbrief per wedstrijddag is vermeld wie er moeten fluiten.
Kun je niet, zorg dan zelf voor een vervanger en geef dat uiterlijk op de Woensdag voor de wedstrijd door aan de scheidsrechters coördinator (Joke Bakker).
Doordat deze jongere leeftijdscategorieën hierdoor beter van scheidsrechters voorzien zullen zijn, komen er na verloop van tijd andere scheidsrechters beschikbaar die in de JO19, JO17 en JO15 en M019,M017 en M015 kunnen worden ingezet.
Teams die scheidsrechters leveren zullen als beloning voorrang krijgen in toewijzing/aanstelling van de scheidsrechters uit het scheidsrechterskorps van Be Fair
Spelers uit bovengenoemde leeftijdscategorieën die zich reeds vrijwillig bij scheidsrechterskorps aangemeld hebben en af en toe wedstrijden fluiten krijgen vrijstelling voor deze verplichting
Ben je onzeker over de spelregels? Spreek scheidsrechters begeleider aan zodat hij/zij je daarbij kan helpen.
Daarnaast kun je op www.voetbalmasterz.nl veel info vinden en alle spelregels vinden en oefenen.  Als je dit niet heeft gemaakt geld voor bepaalden leeftijdscategorieën en niet gemaakt is niet spelen.
Ook kan Joke Bakker op verzoek informatie per mail verstrekken.
Aanvragen kan via Jokebakker.jb@gmail.com
Het SRC maar vooral de andere teams rekenen op jullie.
Laat ze niet in de kou staan!!!
Bedankt alvast namens SRC
 
De SRC heeft een poule van eigen scheidsrechters die ook in een team spelen. Het is niet de bedoeling dat deze scheidsrechters namens één  speler van de genoemde  teams waar bij een speler staat opgesteld te wisselen met een scheidsrechter van de scheidsrechters korps. Het mag gewoon niet. Hier wordt geen uitzondering gemaakt . 
Er zitten spelers in een team die ook scheidsrechter zijn die worden niet ingezet om namens jullie team te fluiten .
Er worden alleen speler in gezet die nog geen wedstrijden heeft gefloten en kan jij niet dan ruilen jullie onderling zo dat er als jullie team aan de beurt zijn een speler aanwezig is.

Daar lossen we namelijk ons tekort aan scheidsrechters niet mee op. Het is uitdrukkelijk de bedoeling nog niet fluitende spelers in te zetten als aanvulling op de al bestaande groep scheidsrechters.
Als de wedstrijd niet door gaat krijgen jullie van Joke een bericht je dat de wedstrijd niet door gaat.


Mocht je één van deze wedstrijden kunnen en willen fluiten dan graag zo spoedig mogelijk contact opnemen met Joke.
Mocht je ingedeeld staan als scheidsrechter, maar een wedstrijd toch niet kunnen fluiten, dan moet je je voor woensdag hebben afgemeld. Doe jij dat op donderdag dan moet je zelf voor vervanging zorgen, en vergeet niet het ook  door te geven aan Joke of  wie de wedstrijd voor je fluit, zodat zij het nog in Sportlink kunnen zetten!! Dit geldt ook voor de jongens en meiden die eenmalig fluiten
Alle spelregels voor het veldvoetbal, aanvullingen en wijzigen tref je onderstaand aan.

Law of the game 2020-2021
overtredingen binnen en buiten het spel

Spelregels en vragen


wedstrijdvorm  8 tegen 8
wedstrijdvorm  6 x 6

sperlregelbewijs   https://www.voetbalmasterz.nl/

Gedrachregels spelers
Gedrachregels Ouders

Dispensatie 2019-2020
  

Spelregels voor Pupillen en jeudg:

Regels voor 2021-2022
Spelregels pupillenvoetbal   6 tegen 6 en 8 tegen 8;  spelregelboekjes-pupillenvoetbal.pdf

Pupillen ; onder 7
Voetbalvorm 4 tegen 4: infographic-4-tegen-4.pdf
Rol Speler /Ster: 0613a-infographicspeler-o7.pdf
Rol  begeleider 9 (Coach): 0613a-infographicbegeleider-o7.pdf
Rol Ouder / Verzorger: 0613a-infographicouder-7.pdf

Pupillen:  onder 8- onder 10
Wedstrijdvorm 6 tegen 6; infographic-6-tegen-6.pdf
Spelers / Speelsters:0613a-infographicspelers--speelsters-o8-o12_1.pdf
Rol Trainer / Coach; knvb-infographic-trainer-coach_1.pdf
Rol Ouder/Verzorger; knvb-infographic-ouder-2_1.pdf

Wedstrijdvorm onder 11 en 12 infographic-8-tegen-8.pdf

Senioren 7x7  25255.pdf
Spelregels: spelregels-veldvoetbal-2021-22.pdf

Clubarbitrage: flyer-clubarbitrage-seizoen-2021-22.pdf

Terreinkeuring: handleiding-consuls-.pdf

Regelement van knvb 2021-2022:reglementen-amateurvoetbal-seizoen-2021-22.pdf

Geel en Rood kaart  Strafcode

Melding van gestaakte wedstrijd  uitleg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!