Evenementen


Invoering verplicht fluiten van wedstrijden
augustus 2021-2022
De competities op het veld  starten weer in augustus en september.

Met het groeien van onze vereniging wordt het steeds moeilijker om alle wedstrijden van een scheidsrechter te kunnen voorzien.
Scheidsrechterskorps van Be Fair waarin aantal mensen die zich vrijwillig opgegeven hebben om  een wedstrijd te willen fluiten lopen laatste seizoenen helaas achteruit.
Om die reden is door het bestuur besloten dat alle spelers uit  Senioren groep  en JO19, JO17, J015 en VR1 en  M019 en M017 en M015 verplicht zijn om af en toe een wedstrijd te fluiten.
Het gaat dan om wedstrijden in een ‘jongere’ leeftijdsklasse dan waarin de betrokken speler speelt.
Dit komt voort uit de gedachte dat een vereniging alleen kan bestaan, als de leden hun bijdrage leveren aan het functioneren van de vereniging (‘De vereniging dat ben je zelf !’).
Degenen die fluiten krijgen 3 punten voor het fluiten en iedere speler uit het team wordt geacht om te fluiten in het seizoen want het valt buiten de vrijwilligers verplichting van Be Fair.

Hoe werkt het (de grote lijnen)
Door een grotere groep aan te wijzen blijft het aantal keren dat je moet fluiten tot een paar keer per jaar beperkt.
Aan alle teamleiders/coördinatoren van Senioren en J019 en J017 en J015 dan VR1, M019 en M017 en M015 klasse worden gevraagd om spelers te leveren.
De scheidsrechters coördinator (Joke Bakker) plaatst ook nog een apart bericht via de nieuwsbrief per wedstrijddag is vermeld wie er moeten fluiten.
Kun je niet, zorg dan zelf voor een vervanger en geef dat uiterlijk op de Woensdag voor de wedstrijd door aan de scheidsrechters coördinator (Joke Bakker).
Doordat deze jongere leeftijdscategorieën hierdoor beter van scheidsrechters voorzien zullen zijn, komen er na verloop van tijd andere scheidsrechters beschikbaar die in de JO19, JO17 en JO15 kunnen worden ingezet.
Teams die scheidsrechters leveren zullen als beloning voorrang krijgen in toewijzing/aanstelling van de scheidsrechters uit het scheidsrechterskorps van Be Fair
Spelers uit bovengenoemde leeftijdscategorieën die zich reeds vrijwillig bij scheidsrechterskorps aangemeld hebben en af en toe wedstrijden fluiten krijgen vrijstelling voor deze verplichting
Ben je onzeker over de spelregels? Spreek scheidsrechters begeleider aan zodat hij/zij je daarbij kan helpen.
Daarnaast kun je op www.voetbalmasterz.nl veel info vinden en alle spelregels vinden en oefenen.
Ook kan Joke Bakker op verzoek informatie per mail verstrekken.
Aanvragen kan via Jokebakker.jb@gmail.com

Het SRC maar vooral de andere teams rekenen op jullie.
Laat ze niet in de kou staan!!!
Bedankt alvast namens SRC
 
De SRC heeft een poule van eigen scheidsrechters die ook in een team spelen. Het is niet de bedoeling dat deze scheidsrechters namens één  speler van de genoemde  teams waar bij een speler staat opgesteld te wisselen met een scheidsrechter van de scheidsrechters korps. Het mag gewoon niet. Hier wordt geen uitzondering gemaakt.
Daar lossen we namelijk ons tekort aan scheidsrechters niet mee op. Het is uitdrukkelijk de bedoeling nog niet fluitende spelers in te zetten als aanvulling op de al bestaande groep scheidsrechters.

Mocht je één van deze wedstrijden kunnen en willen fluiten dan graag zo spoedig mogelijk contact opnemen met Joke.
Mocht je ingedeeld staan als scheidsrechter, maar een wedstrijd toch niet kunnen fluiten, dan moet je je voor woensdag hebben afgemeld. Doe jij dat op donderdag dan moet je zelf voor vervanging zorgen, en vergeet niet het ook  door te geven aan Joke of  wie de wedstrijd voor je fluit, zodat zij het nog in Sportlink kunnen zetten!! Dit geldt ook voor de jongens en meiden die eenmalig fluiten

regels van Augustus 2020-2021
Het toenemende tekort aan scheidsrechters heeft ertoe geleid dat we vanaf het begin van het huidige seizoen teams aanwijzen om thuiswedstrijden te fluiten.
Het betreft Dames 1, Senioren 3 t/m 11, JO19, J017 en J015 en MO19 M017 en M015. Deze aantal teams zullen regelmatig van de Scheidsrechterscommissie (SRC) de opdracht krijgen een wedstrijd te fluiten.  Deze regeling valt buiten de bestaande vrijwilligers werk, maar de genen die fluit krijgt zijn punten  toegekend.
De SRC wijst een wedstrijd toe aan een team. Het wordt volledig aan de teams overgelaten om te bepalen wie namens het team de wedstrijd fluit.
De SRC (Joke) communiceert via de Whatsapp groep “A/F coordinatoren” met de leiders of aanvoerders van de betreffende teams.
Wekelijks zal Joke op woensdagavond via deze groep de teamtoewijzingen meedelen.
Het kan gebeuren dat er daarna alsnog een scheidsrechter gevonden wordt of dat de wedstrijd vervalt; in dat geval wordt binnen de groepsapp gemeld dat de toewijzing vervalt.
 
De SRC heeft een poule van eigen scheidsrechters die altijd als eerste ingezet wordt op wedstrijden. Het is niet de bedoeling dat deze scheidsrechters namens één van de genoemde teams wedstrijden fluiten.
Daar lossen we namelijk ons tekort aan scheidsrechters niet mee op. Het is uitdrukkelijk de bedoeling nog niet fluitende spelers in te zetten als aanvulling op de al bestaande groep scheidsrechters.
 
Bij de toewijzing van wedstrijden aan scheidrechters zal de SRC de volgende principes hanteren:
  • alle teams zullen over het gehele seizoen genomen ongeveer even vaak aan de beurt zijn
  • jeugdteams en Dames 1 zullen geen senioren wedstrijden aangewezen krijgen
  • op een zaterdag waarop een team thuis speelt kan het team aangewezen worden om een wedstrijd te fluiten die niet gelijktijdig met de eigen wedstrijd gespeeld wordt
  • nood breekt wet: wanneer het niet lukt volgens de ideale weg, kan een team de opdracht krijgen de eigen wedstrijd te fluiten of in geval van een eigen uitwedstrijd toch een thuiswedstrijd te fluiten (mits dit qua speeltijden mogelijk is) De team die vrij zijn zal ook gevraagd worden om te kunnen helpen met fluiten.
 
We zijn ons ervan bewust dat dit wellicht voor een aantal spelers een onaangename verrassing is, maar het water staat ons aan de lippen.
We hebben nou eenmaal op iedere wedstrijd een scheidsrechter nodig.
 
Daarnaast maakt vele handen licht werk! Van de genoemde 10 teams spelen er gemiddeld 5 thuis.
Potentieel heeft de SRC dus iedere zaterdag 5 extra scheidsrechters.
Onze indruk is dat we met 5 extra scheidsrechters per zaterdag ons probleem gaan tacklen.
 
En bedenk dit: als je in een seizoen 11 thuiswedstrijden hebt is je team miscchien 11 keer aan de beurt om te fluiten.
Binnen ieder team zal dus niet eens iedere speler aan de beurt hoeven te komen.Knvb heeft weer 2 So111 scheidsrechter goed afgeleverd.

Thomas  Verhulst en Niels v Noort zijn geslaagd voor hun knvb SO111 scheisrechters diploma

    


 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!