Scheidsrechter

Roozeboom, W.

Accommodatie

Onbekend

Be Fair heeft de uitwedstrijd tegen Mvv'27 gistermiddag met 1-3 gewonnen en dat was voor het eerst onder leiding van trainer Ramon Hageraats dat er daar gewonnen werd.Na een oefenwedstrijd in het seizoen 2012-2013 met een uitslag van 2-2 en de competitiewedstrijdn , 2-1 van vorig seizoen werd er nu dus wel gewonnen en op deze overwinning was eigenlijk niets af te dingen en bleef het uiteindelijk langer spannend dan noodzakelijk was.

Soms klagen we nog wel eens over het hoofdveld bij Be Fair maar ook bij andere clubs is het niet altijd geweldig.Zo ook gisteren in maasland.Zacht met hoog gras en voor de wedstrijd van het eerste al flink bespeeld dus aardig omgeploegd.Maar beide ploegen hebben daar last van of gemak het is net wat je gewend bent.

In het voordeel van een voetballende ploeg als Be Fair is dat zeker niet en net als een paar weken geleden tegen Die Haghe zou het wel eens op strijd en inzet beslist kunnen worden ipv op voetbalkwaliteiten.Strijd en inzet was er ook vanaf het begin en Be Fair zocht in het begin naar de beste strijdwijze.Iets sneller diep en duels winnen zouden weleens beslissend kunnen zijn.

In de 10e minuut was er zo'n moment.Patrick Vermeulen kon de bal controleren.Speelde zichzelf prima vrij maar zijn schot werd geblokt.De rebound kwam weer voor zijn voeten en nu krulde hij de bal om de doelman heen.Daarna ontstond dus een duel van veel strijd en veel duels zonder dat beide teams overigens dichtbij de goal kwamen.

Be fair verloor iets teveel duels of was onnauwkeurig in de lange pass waardoor de spitsen nauwelijks bereikt werden.Toch leek het dat beide teams gingen rusten met een 0-1 maar vlak voor de rust werd het toch nog 1-1.Op links was Mvv een aantal keer eerder al dreigend geweest en nu werd daar wederom het duel gewonnen .De steekbal vervolgens tussendoor naar rechts werd gepromoveerd tot doelpunt.

Direct na rust moest Be Fair gedwongen wisselen.Jan Willem Smaling kon niet verder en de van vakantie teruggekeerde Bas vd Lugt nam zijn plek in.Dat betekende wel wat wisselingen in de ploeg want Maus van Tol erd hierdoor linksback en zakte Jimmy de Lange een linie terug.Jamie Grootenboer werd hierdoor de controleur op het middenveld.

Achteraf was dezse gedwongen wissel misschien wel het kantelpunt in de wedstrijd want Be Fair greep hierna vrij snel het initiatief om deze tot bijna het einde vast te houden. Na 63 minuten werd het overwicht ook beloond met een doelpunt. 1 minuut hiervoor schreeuwde alles wat MVV was om een strafschop maar de scheids zag er niets in.Direct aan de andere kant een zelfde situatie maar ook toen geen fluitje. Echter was Martijn Kok die als snelste reageerde en de bal alsnog op doel schoot.Via de paal rolde die binnen en dus een hernieuwde voorsprong voor Be Fair.

De wedstrijd had daarna beslist kunnen en moeten worden.Mvv nam met de minuut meer risico en de ruimtes voor de aanvallers van Be Fair werden groter en groter.Helaas werd er hier te weinig gebruik van gemaakt zodat het verschil maar 1 doelpunt bleef.Zolang het natturlijk dit verschil bleef was er hoop voor de thuisclub.Met de klok al op 90kwamen er een paar hoekschoppen achtereen voor Mvv en was het alle hens aan dek voor Be Fair.De situaties voor het doel volgde elkaar snel op.Zat Rick van Hattum bij de ene bal mis en had die de hulp nodig van Jimmy de Lange.Vlak erna pakte die een schitterende bal uit de hoek zodat de gelijkmaker uitbleef.

De 1-3 viel alsnog en wederom was Martijn Kok de gevierde man.Een aanval met meer aanvallers dan verdedigers is vaak lastig als je zoveel ruimte krijgt en het was dan ook kijken naar elkaar wie hem er in zou schieten.Kamal en invaller Justin kregen de kans maar het was uiteindelijk Martijn Kok die de trekker over haalde.

Vlak erna het bevrijdende eindsignaal en weer eens 3 punten voor Be Fair.een terechter overwinning.De eerste helft ging gelijk op maar de 2e helft was duidelijk voor Be Fair.Komend weekend speelt de ploeg weer thuis als sc Monster , wat de 1e overwinning behaalde, de tegenstander is.